popup
Sağlık Beyanı
Kozmetik Ürün:
Kozmetik ürünlerin topluma güvenli, etkili ve kaliteli şekilde ulaşmasını temin etmek üzere ürünlerin piyasaya arz edilmesinden önce bildirimde bulunulması, piyasa gözetim ve denetiminin yapılması ile bu ürünlerin üretim yerlerinin denetimi konularındaki esasları belirlemektir. 

 
Kozmetik Tanımı:
Dudaklar, kıllar, tırnaklar, vücut, dış genital, dişler ve ağız mukozasına uygulanmak üzere hazırlanmış ürünlerdir. Temel amacı bu kısımları temizlemek, koku vermek, görünümünü değiştirmek, düzeltmek, korumak ve iyi bir durumda tutmak için maddeleri ve preparatları içerir. Ürünlerin üretildiği ülkelerde yasalar gereği orijinal isimleri Türkiye'de kozmetik tanıtımı aşmaktadır. Bu ürünlerin isimleri Türkçe 'ye çevrilmesi durumda firmamız sorumlu tutulmamalıdır. Bu konu hakkında soru, şikayet ve önerilerinizi mutlaka bize bildiriniz.

 
Kozmetik Ürünlerde Son Kullanma Tarihi:
Emin olmadığınız ürünler hakkında satıcı firmadan bilgi edinme hakkınız vardır. Satın aldığınız tüm Zümrüt Parfümeri ürünlerinin üretici firmalarının bilgileri bulunması gerekmektedir. Her bir ürünün kapağı açıldıktan sonra son kullanma tarihi sembol ile gösterilmiştir. Herhangi bir sorunla karşılaşmamak için ürünü kullanmaya başladığınız zamanı not alınız. Süre geçtikten sonra ise mutlaka kullanmayı bırakınız. Birçok siteden batch code ya da seri numaraları ile kontrol yapıldığında birçok ürün ile ilgili doğru sonuçlar elde edilebilirken, bazı markalar ile ilgili hatalı sonuçlar verebileceğini göz önünde bulundurunuz. Bu sitelerin kendileri verdikleri sonuçların kesin doğru olduğu garantisini vermemektedir.

 
Cildinize ve bünyenize uygun ürünleri doğru şekilde kullananın:
Dermokozmetik, kozmetik ürünlerin,farklı yan etkilere yol açma potansiyeli bulunur. Bu konuda dikkat etmek için herhangi bir olumsuzluk durumunda doktora danışmanız gerekmektedir. Ürün seçerken cilt tipinize uygun ürünler seçmeye ve son kullanma tarihlerine dikkat ederek kullanmaya özen gösteriniz. Ayrıca ürünlerin hatalı kullanımından firma sorumlu değildir.

 
Kozmetik Ürünlerin Tanıtımı İle İlgili Genel Kurallar:
1.Ürün ambalaj bilgileri, tanıtım malzemeleri ve tanıtım elamanı tarafınca yapılan tanıtımlarda ürünlerin gerçekte mükemmel nitelikleri varmış gibi kullanılmamasına özen gösterilmeli ve imada bulunulmamalıdır. Ürünlerin bileşenleri ve bunları oluşturan ham maddelerin farmakope monografları vb. kaynaklardaki kozmetik tanımına uygun olmayan ve/veya ürün özelliklerine ait olmayan tanıtımlar uygun değildir.
 
2. Bakanlığın adı veya logosu kullanılmamalıdır.
 
3. Kuruluş, kurum, kişi adı, logo , amblem ve özgün kurumsal kimlikler tüketicinin aldanmasına yönelik olmamalıdır. Ürün araştırmasına katılan kişi adları, kurum ve kuruluşlar belgeleri izinsiz kullanılmamalıdır.
 
4. Kozmetik Yönetmeliğine göre yapılması zorunlu ürün bildirim işlemleri olmak üzere diğer tüm işlemler tanıtım amaçlı kullanılmamalıdır.
 
5.Çevre ve insan sağlığını ve güvenliğini tehdit eden tanıtım faaliyetleri yapılmamalıdır.
a) Ürün tanıtımı yaparken ekolojik çıkar sağladığı iddia edilen çevre güvenliği ile ilgili beyanlar belge olmadan kullanılmamalıdır.
b)Tanıtım ürünün sahip olmadığı ekolojik üstünlüğü ima eden reklam işareti kullanılmamalıdır.
 
6. Haksız rekabet ve/veya tüketiciyi yanıltacak tanıtımlar kullanılmamalıdır. Aşağıdaki hususlar yanıltıcı tanıtımı meydana getirir.
a) Ürünün var olmayan özelliklerin varmış gibi ve doğru olmayan bilgilerin verilmesi,
b) Ürün tanıtımında yapılan bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış olmaması rağmen etkinin kesin olacağı beklentisinin oluşması,
c) Bilimsel çalışmaların sonuçları ile ürünün etkinliği hakkındaki iddiaların uyumlu olmaması
ç) Uygun ve/veya uzun süreli kullanım sonucu istenmeyen etkinin ve alerjinin ortaya çıkmayacağının iddia edilmesi,
d) Üreticinin, ürünü tasarlayan veya kendileri için çalışan kişilerin eğitimi, yeterlilikleri ve başarıları hakkında yanlış ve/veya yanıltıcı bilgi verilmesi,
e) Ürün tanıtımı yaparken benzer ürünleri karalayıcı içerikler içermesi,
f) Ürün ifadesinde tüketiciyi kozmetik ürün ile beşer tıbbi ürün arasında yanılgıya düşürmek,
 
7) Ürüne ilişkin tanıtım; bilgilendirme, tavsiye, yorum ve haber mecrada yayınlanan ürünler tanıtım olduğu kolayca algılanacak bicimde olmalıdır. Üzeri örtülü tanıtım yapılmamalıdır.
 
8) Ürün tanıtımlarında:
a) Herhangi bir hastalığı önlemek, tedavi etmek, teşhis etmek, düzeltmek ve fizyolojik fonksiyonu düzeltmeye yönelik ilişkin ibareler,
b) İmmünolojik, metabolik ve farmakolojik etkiler sonucunda fizyolojik fonksiyonları değiştirdiği, yenilediği ve düzelttiği beyanlarda bulunmak,
c) Beşeri tıbbi ürün etkisine atıfta bulunan beyanlar
 
Yukarıda belirtilen hususlar kozmetik ürünlerin tanıtımında kullanılamaz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.